קורס הבריסטה המקצועי הוא הקורס המקיף ביותר באקדמיית הקפה שלנו.
הקורס יתן לך את כל הכלים והידע שאתה צריך בין אם אתה רוצה לפתוח מקום בעצמך או לעבוד בתור בריסטה בכל בית קפה שתבחר. הקורס לא דורש ניסיון מקדים ומכיל בתוכו רקע תיאורטי ובעיקר פרקטי
הכל בשביל שתצא מאיתנו מוכשר להיות בריסטה מקצועי.
הקורס מתבצע במשרדי החברה בהם נמצא בר קפה מקצועי עם כל הציוד הנדרש על מנת שתהפוך לבריסטה מקצועי.
קורס הבריסטה המקצועי הוא הקורס המקיף ביותר באקדמיית הקפה שלנו.
הקורס יתן לך את כל הכלים והידע שאתה צריך בין אם אתה רוצה לפתוח מקום בעצמך או לעבוד בתור בריסטה בכל בית קפה שתבחר. הקורס לא דורש ניסיון מקדים ומכיל בתוכו רקע תיאורטי ובעיקר פרקטי
– הכל בשביל שתצא מאיתנו מוכשר להיות בריסטה מקצועי –
הדרכה עיונית מקיפה על עולם הקפה
סוגי זנים, איזורי גידול, התהליך שעובר הקפה מרגע הקטיפה עד החליטה ועוד.
תרגול מעשי
תרגול מעשי של הקצפה, מזיגה, הכנת אספרסו וסוגי משקאות שונים על מכונות תעשייתיות של WEGA
טעימה מקצועית
טעימת קפה בצורה מקצועית, בחינת שלל הפרמטרים וביצוע השוואה.
מבחן מעשי
מבחן מעשי על זמן עם בונים ממסעדה – אל דאגה, צוות המדריכים שלנו יכשיר אותך לעבור כל מבחן.
בריסטה מקצועי מא' ועד ת'
פתיחה וסגירת מכונה, נקיונות, סידור סביבת עבודה, טיפים לחסכון בזמן, עשה ואל תעשה ועוד.
מחברת מקצועית
בוגרי הקורס מקבלים מחברת מקצועית המכילה את כל תוכן הקורס ואף מעבר. המחברת מלווה את הבריסטה לבית הקפה שם יוכל לעבוד על פי צ'ק ליסט מסודר.
מפגש ראשון – הכרת עולם הבריסטה
במפגש הראשון נעבור חלק תאורתי של כשעה- נלמד מה זה פרי הקפה, איפה הוא גדל, איזה זנים יש ומה מאפיין כל אחד. נציג את התהליך שעובר הקפה מהרגע שנקטף ועד רגע החליטה.
לאחר מכן נטעם קפה בצורה מקצועית- נבדיל בין שתי תערובות שונות – מייג'ור של סקואלה וסרנטה של פרימו ארומה ונבחן כל אחת על פי חמשת הפרמטרים שלפיהם בוחנים קפה בצורה מקצועית- ארומה, טעם מתמשך, מתיקות, חמיצות ואפטר טייסט. נפתח שיחה בנושא ונעלה תובנות.
בחלק המעשי נלמד להכין אספרסו על כל שלביו, נלמד להקציף חלב ולמזוג. אלו היסודות החשובים ביותר של כל בריסטה מתחיל ועל כן מאותו רגע ועד חצי השעה האחרונה של היום נתרגל את היסודות הללו שוב ושוב על מנת לבנות יסודות חזקים למפגש הבא.
בחצי שעה האחרונה נלמד איך יש לסגור את המכונה על מנת לשמור על איכות הקפה מקסימלית לאורך זמן בעסק – מכונה מלוכלכת בחיים לא תצליח להוציא קפה ראוי לשתיה.
מפגש שני – מברמן לבריסטה מקצועי
פרקטיקה נטו.
בהגעה להיכל ההדרכה יחכה לנו הציוד כמו בבוקר המשמרת בבית הקפה שלנו. נלמד לעשות נוהל פתיחת משמרת הכולל בין היתר כיוון טחינה. בהמשך נלמד איך לסדר סביבת עבודה ומה הפלואו הנכון של הציוד על הבר,נלמד להכין את סוגי המשקאות השונים ( אמריקאנו, מקיאטו, קורטאדו ועוד..), נתרגל שוב ושוב את כל מה שלמדנו לאורך הקורס ונתכונן למבחן.
מי שירצה לקבל תעודת בריסטה מקצועי מטעם קבוצת מילאנו יצטרך לעבור מבחן מעשי המדמה עבודה בבית קפה אשר יבחן את איכות הכנת המשקאות ועבודה עם בונים- אל דאגה, הצוות שלנו מוכשר להדריך אתכם בצורה הטובה ביותר בכדי שמי שיגיע לקורס במטרה להיות בריסטה יצליח בגדול לעמוד במבחן והכי חשוב – להיות בריסטה אמיתי.
בסיום הקורס מי שעבר את המבחן ויהיה מעוניין בעזרה בהשמה לעבודה בבית קפה קרוב לאיזור מגוריו יקבל את העזרה מאיתנו ואת החיבור הישיר לאחד מ1,200 בתי הקפה שעובדים איתנו ברחבי הארץ.
אתם עוד פה? רוצו להירשם!