
תוכן עניינים
- רקע
- מצרכים
רקע
כשמדברים על מכשיר החליטה הזה, מין הרואי להתעסק קודם בשמו - מוקה. בארץ יש דעה רווחת ואפילו בלתי ניתנת לערעור עד כדי כך שהיינו צריכים לכתוב כאן בסוגריים שהכתבה עוסקת במקינטה. חשוב להבין שמקינטה משמעותה ''מכונה קטנה'' באיטלקית ובמידה ותדברו עם איטלקי באיטליה על כלי החליטה הזה ותגידו מקינטה, הוא לא יבין על איזה מכשיר אתם מדברים. שמו הוא חד משמעית - מוקה (מניסיון אישי) והוא נקרא על שם העיר Mocha שבתימן. כמו שכבר היה אפשר להבין מההקדמה, המוקה הומצאה בשנת 1933 באיטליה על ידי חברת BIALETTI שרצתה לאפשר לכל בית להכין קפה דומה לאספרסו בבית.

מה מבדיל את המוקה מחליטות אחרות?
- שיטת החליטה של המוקה היא לחץ, להבדיל משיטות החליטה המאפיינות את הגל השלישי כמו כח כבידה או השרייה, במוקה אנו חולטים את הקפה כאשר נוצר לחץ חזק בתחתית המכשיר (עד 2 בר) שגורם למים לעבור דרך הקפה עד לחלק העליון של המוקה.
- הטעם של המוקה הוא הטעם המרוכז ביותר מכל שיטות החליטה, אפילו יותר מאספרסו!

יתרונות
- המוקה מאפשר ליצור מגוון רחב של משקאות החל ממשקה דמוי אספרסו, אמריקנו ועד ללאטה
- קל לשימוש - במדריך שיופיע בסוף הכתבה תוכלו לראות בעצמכם עד כמה קל להכין אותו וכמה לא נדרשת שום מיומנות בשביל להגיע לתוצאה מעולה. סיבה זו ככל הנראה הפכה אותו לכלי הביתי הנפוץ בעולם.
- זול מאוד בהשוואה למכונות אספרסו.
חסרונות
- נדרשת תשומת לב בחליטה
- טעם מרוכז, לפעמים יותר מידי
- טעם של האלומיניום ניכר במכשירים ישנים
- קשה לניקוי ועשוי לעשות כוויות
מאפייני טעם
המוקה הומצא בראשיתו בשביל לדמות אספרסו, הכוונה בו היא לתת את המשקה הדומה ביותר לאספרסו שניתן להפיק בעלות הנמוכה ביותר שניתן לשלם. הוא הומצא גם באיטליה ככה שהטעם שלו הוא מאוד מרוכז ומאוד חזק ודומיננטי.
קדימה לעבודה!
מצרכים

- מוקה (מקינטה)
- קפה טחון למוקה (קצת יותר עבה מאספרסו)
- מגבת
- מים חמים
- כוס בגודל הבאסקט
דגשים חשובים
- אל תדחס את הקפה - דחיסה של הקפה תקשה על הקפה לעבור דרכו ותגרום לסחיטת יתר
- התחל עם מים רותחים - אם נכניס מים פושרים ונחמם אותם עם המוקה נחמם מאוד את בסיס האלומיניום שלו, דבר היפריש טעמים לא רצויים לקפה שלנו
- איכות המים - מים מרכיבים את רב המשקה שלנו, השתדל להשתמש במים הטובים ביותר שאתה יכול להשיג.
שלבי ההכנה

Comments