איך להכין קפה טוב במכונת אספרסו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print

 האספרסו הוא בעצם הבסיס לכל משקאות הקפה ובגלל זה חשוב שהוא יהיה בטעם הכי מושלם שיכול להיות. אז יאללה, בואו נתחיל: 

– לפני ההכנה, קיימים מספר דברים עליהם נסתכל: קודם כל, שיש לנו מספיק כוסות על המכונה מאחר והכוס חייבת להיות חמה לפני הכנת הקפה. דבר נוסף אליו יש לשים לב הוא שהידיות נמצאות בתוך הראשים מאחר והכפות חייבות להישאר חמות גם כן לפני הכנת הקפה. כמו כן, יש לשים לב לשעון בצד המכונה שמראה את לחץ האדים ולחץ המים במכונה (כשהמכונה לא עובדת לחץ המים חייב להיות בין 3 ל-6, בזמן עבודה, הלחץ יקפוץ ל-9).

-ניגש להכנה: במכונה יש לנו שתי סוגי ידיות – ידית אחת עם שתי יציאות שמיועדת למנה כפולה של קפה וידית שנייה עם יציאה אחת שמיועדת למנה אחת בלבד של קפה. אחרי שדאגנו לניקיון הכף מהשאריות של הקפה הקודם, נמשוך באמצעותה את הקפה מהמטחנה. חשוב מאוד לפני שנדחוס את הקפה, שניתן ניעור קטן, זאת על מנת שהקפה יתפזר בצורה שווה בכף. לאחר מכן נקפיד לעשות את הדחיסה בצורה כמה שיותר ישרה באמצעות הדוחסן. כעת נכניס למכונה את הכף ונלחץ על הכפתור בו זמנית על מנת לא לשרוף את הקפה. נשים את הכוס ונחכה חמש שניות לזרימת האספרסו.

הייתם רוצים לעשות איתנו מבחן טעימות? תשאירו פרטים פה למטה ונחזור אליכם בהקדם