מגזין קפה

Espresso VS Instant coffee

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print

אז נתחיל עם קצת רקע..  כמו שדיברנו בכתבה הקודמת "מהו קפה" ראינו שיש לנו שני זנים של קפה- ערביקה ורובוסטה.
קצת נחזור על ההבדלים ביניהם : רובוסטה זה הזן היותר "מאצ´ו" יותר חזק, נותן גוף, שכבת קרמה קצת יותר עמידה, עם רמת קופאין יותר גבוהה. 
הערביקה הוא הזן היותר מעודן, טעם יותר מתקתק , ארומה יותר פירותית, ונילה ואפילו אגוזים. פחות קופאין . 
בדרך כלל אנו רוצים ליצור תערובת המכילה את שני הזנים בשביל ליהנות מהתכונות של שניהם, אף רצוי שיהיו מכמה מדינות מקור, כי יש הבדל בין ערביקה מג´מייקה וערביקה מתימן למשל. בצורה זאת התערובת שלנו תהיה יותר עשירה.
תערובת איכותית תהיה ברובה ערביקה , והרובוסטה תהיה באחוזים נמוכים, רק בשביל לתת את הייחודיות שלה לתערובת.

את הקפה נמס החלו לייצר בשנת 1910 וזה באמת היה מרגש ומיוחד! התחושה של איך הטכנולוגיה החדשנית הזאת מגיעה לכוס הקפה שלנו, ומאפשרת לנו ליהנות מקפה שהיה לפני יקר, ועכשיו במחיר זול.
היתרונות שלו שהוא מאוד נוח לאחסון וקל להכנה, צריך רק למזוג מים חמים וזהו הקפה מוכן.

הקפה נמס אבקה או מגורען , מיוצר בעיקר מזן הרובוסטה. לאחר שקולים את הפולים ,מבשלים אותם למעין תרכיז קפה, ולאחר מכן מעבירים אותו למתקן אידוי למטרת ייבוש (שיטות הייבוש הן- או ייבוש בהקפאה או ייבוש בריסוס).אותו תרכיז שיובש מיועד ל"בישול" שני עם תוספת של מים חמים בלבד. קיימת השערה שגויה די נפוצה בציבור שקפה נמס מכיל פחות קפאין או שהוא מזיק פחות. קפה נמס מכיל יותר קפאין מאשר קפה שהוכן ובושל לפי כללי הכנת הקפה. 

האם יש הבדלים בטעם בין קפה נמס לבין קפה שניחלט במכונת אספרסו מקצועית?  אז טעם זה משהו סובייקטיבי לחלוטין, אבל כנראה שאם תנסו קפה  נמס אל מול אספרסו או קפוצ´ינו או כל משקה שמגיע ממכונת אספרסו מקצועית , אתם מיד תרגישו את ההבדל.

ההבדל בארומה המדהימה שתציף אתכם, בקרמה העשירה, ובטעם מדהים ומאוזן שישאיר אתכם עם אפטר טייסט מעולה שיגרום לכם להרגיש באיטליה!

את הקפה נמס החלו לייצר בשנת 1910 וזה באמת היה מרגש ומיוחד! התחושה של איך הטכנולוגיה החדשנית הזאת מגיעה לכוס הקפה שלנו, ומאפשרת לנו ליהנות מקפה שהיה לפני יקר, ועכשיו במחיר זול.
היתרונות שלו שהוא מאוד נוח לאחסון וקל להכנה, צריך רק למזוג מים חמים וזהו הקפה מוכן.

הקפה נמס אבקה או מגורען , מיוצר בעיקר מזן הרובוסטה. לאחר שקולים את הפולים ,מבשלים אותם למעין תרכיז קפה, ולאחר מכן מעבירים אותו למתקן אידוי למטרת ייבוש (שיטות הייבוש הן- או ייבוש בהקפאה או ייבוש בריסוס).אותו תרכיז שיובש מיועד ל"בישול" שני עם תוספת של מים חמים בלבד. קיימת השערה שגויה די נפוצה בציבור שקפה נמס מכיל פחות קפאין או שהוא מזיק פחות. קפה נמס מכיל יותר קפאין מאשר קפה שהוכן ובושל לפי כללי הכנת הקפה. 

האם יש הבדלים בטעם בין קפה נמס לבין קפה שניחלט במכונת אספרסו מקצועית?  אז טעם זה משהו סובייקטיבי לחלוטין, אבל כנראה שאם תנסו קפה  נמס אל מול אספרסו או קפוצ´ינו או כל משקה שמגיע ממכונת אספרסו מקצועית , אתם מיד תרגישו את ההבדל.

ההבדל בארומה המדהימה שתציף אתכם, בקרמה העשירה, ובטעם מדהים ומאוזן שישאיר אתכם עם אפטר טייסט מעולה שיגרום לכם להרגיש באיטליה!

אבל יש פה קאצ´, בשביל שבאמת כל זה יורגש אז חשוב להקפיד על כמה דברים- תערובת איכותית , מכונת קפה מקצועית ברמה גבוהה (שתספק באופן עקבי את התנאים הנחוצים להכנת אספרסו איכותי-לחץ של 9 bar בעת החליטה, טמפרטורה של 88-92 מעלות ועוד), ובריסטה מקצועי שידע איך להפיק את המיטב מכל אלו. 

הייתם רוצים לעשות איתנו מבחן טעימות? תשאירו פרטים פה למטה ונחזור אליכם בהקדם