מגזין קפה

מהו קפה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print

 צמח הקפה
גדל באזורים טרופיים סביב קו המשווה.
אורך חיים כ – 15 שנה.
עצים בעלי פריחה לבנה, הפירות הופכים מירוקים לאדומים כשהם מבשילים.
קטיף מתקיים לפי עונות הגשמים באזור ספציפי 
(בברזיל, לדג´, 7 עונות גשומות).
שיח הקפה מייצר כ – 700 גר´ קפה בשנה.

קפה מתחיל מהיותו זרע בתוך " דובדבן הקפה" - הפרי . ברוב המקרים בתוך הפרי ישנם שני זרעים


עיבוד הקפה
תהליך בו מפרידים את הפול מ – 4 שכבות העוטפות אותו. 

שני סוגי עיבודים:
יבש: פריסת הפירות לייבוש, מעבר למכונה שמפצחת אותם.
רטוב: סילוק פסולת ממכלי מים גדולים, גלילים שמורידים קליפה חיצונית, יבוש הפולים, הורדת הפרגמנט וקרום הכסף. 

ההבדל בין תהליכי העיבוד:

רטוב
זמן קצר יותר
יקר יותר
מסובך יותר
יותר איכותי

יבש
זמן ארוך יותר(שלושה שבועות)
זול יחסית
קל יחסית לביצוע
פחות איכות

ההבדל בין סוגי הקפה:

ישנם 2 זנים של קפה
ערביקה: 75% מהתוצרת העולמית (10% מתוכו נקרא Specialty Coffee)
רובוסטה: 25% מהתוצרת העולמית
ההבדלים נובעים מהאקלים, סוג הקרקע, גובה, שיטת הקטיף ועוד.

רובוסטה
גובה גידול 0-800 מ'
יותר עמיד
פירות צהבהבים
זול ופחות איכותי
גובה השיח עד 6 מ'
2.2-4.5 אחוז קופאין
Stripping

ערביקה
גובה גידול 600-2200 מ'
מפונק(צל, טמפרטורה, ניקוז)
פירות אדומים וגדולים
יקר ואיכותי
גובה השיח 2.5-4 מ'
1.2-1.7 אחוז קופאין
Picking

סגירת תפריט